en äkta sommarkväll


Sitter nyduschad ute på balkongen och njuter av solnedgången som stäcker sina sista strålar mot mig. Jag njuter sönder. Vilket liv, helt underbart
Nu hoppas jag bara att det ringer på dörren snart och jag får länga mig om halsen på honom.
Låt den långa morgondagen gå fort, låt det bli helg! för sjutton gubbar alltså
Och låt min Iphone brinna i underjorden!  .. eller nej, nu var jag hårt. Men jag skulle vilja köra den under en ångvält och säga ´Du. är. dum. !`



Ha en underbarkväll!
TAKE CARE

Hold a second, hold it!

Sommarlovet måste ha varit längre när man var liten, helt klart

I morgon är det torsdag redan och jag längtar nått så grönödiskt till helgen, till kryssning, godmat, dricka och en jävla massa party hela natten. Linda har ju satt ribban och är ju erfaren så jag vet vad jag har att vänta.
Sen har jag två sketans veckor kvar på handelsbanken. Nästa helg åker jag och firar min farfar som blir äldre, 70 år.
Och helgen efter det drar vi till Paris. Det här är ju helt galet! Hold a second, for god's sake!


Nu ska jag ta med mig brorsan, om jag ska ska släpa med honom, till glatjärn och doppa mig innan jag ska frisera gräsmattan och ta en löptur så snart solen lagt sig lite. Sen hoppas jag att få sällskap inte allt för sent ikväll. Killarna som left loppan i Göteborg i 3 dagar, jag saknar en av dem nu.
TAKE CARE


"Å fy fasen när jag vakna, min tårar bara rann"


I natt har jag drömt den otroligaste av drömmar. Allting var så verkligt, allting var så nära. 
Men när jag insåg att det ingenting var sant så ville jag ändå inte vakna. Som att hellre drömma ända tills det blev verklighet. 
Inatt drömde jag  om pappa, för första gången på väldigt länge.


Jag satt på en bänkt, någonstans i en lokal, när han plötsligt bara dök upp mellan hyllorna. Och hans ansikte, det var ingen annan än min pappas. Jag blev så förskräckt, och glad och chockad.
Och när jag kramade honom.
Det var verkligen hans kropp som den alltid har varit, som det alltid kännts när vi kommit, sprungit mot honom och slängt oss om halsen på honom.


Samtidigt som jag inte visste vad jag skulle säga, och huvudet bubblade av alla frågor jag ville ställa så var jag så arg på honom, så arg och jag skrek och ropade hur han kunde göra såhär. Hur kunde han vara borta så länge utan att tala om och höra av sig. Men samtidigt som jag bara stod och skrek och tårarna rann så kunde jag inte sluta le och skratta, för jag var så glad att se honom och att han kommit tillbaka.

Jag var hos honom hela tiden. Och han var så glad. Han mådde så himla bra. Och jag ville inte släppa honom utan bara gå runt och visa alla jag kände att jag fått min pappa tillbaka!
Allt var bara så verkliget. Jag strök min hand över hans ärr på höger underarm. Hans tjocka blodådra på baksidan av vänster underarm, från armbågen och ner. Varenda detalj fanns där.

När jag krävde att få höra vart han varit och vad som hållit honom borta fick jag höra en historia som är så långt i från den sanning om vad som egentligen hänt honom idag. Det var det enda som inte stämmde. Men hur skulle den kunna det. Det är ingen som vet, varken vad som hänt eller vart han är. Och han själv är ju inte här och kan tala om.
Men hans röst, det var hans. Speciellt när han skrattade. Kjelle Blues


Jag saknar honom, nått så otroligt mycket. Och jag hatar att jag ingenting kan göra för att bara få hjälpa till, eller åka och hämta honom, vart än han nu befinner sig i världen.


Innan klockan ringer hinner jag inse att nu är det slut. Nu kommer han att försvinna igen och jag kommer inte få se honom på väldligt länge. Jag kommer som föralltid att leta efter hans ansikte i folkmassorna.
Men det här kan jag leva länge på. länge




"Jag drömde väldigt ofta att du var tillbaka
Å fy fasen när jag vakna mina tårar bara rann"

Joakim Andersson, 16 år










Att jag dessutom vaknade själv i sängen har gjort att jag går i någon dimma, lever i en dimma av min dröm tror jag. Men jag önskar att jag hade fått lägga mig i en famn med lite mer kropp än Elefantens.
Men Tobias packade väskan och drog iväg till Göteborg med ett gäng killar 23.30 i natt och kommer förmodligen hem på onsdag. Men jag är glad för honom att de åkte, de är galna! :)

Back to reality, back to business!
take care

Jonna vilse i blåbärsriset


I morgon är så snart som i morgon. Jag vill inte åka hem. jag vill inte

Nu ska jag, för första gången på över en vecka, gå ut och ta en promenad. Ner till centrum och tillbaka.
Min muskler måste ha förtvinat
Komma hem, slänga mig i duschen och dra på mig nya rena kläder & sedan åka ut till stugan ochslå ner arslet i blåbärsriset. Och där ska jag sitta tills de är slut, blåbären alltså.


& till eftermiddagen kommer Tommy och mina minsta kusiner. De mina vänner, det ser jag fram emot!



Chingeling

I can feel you but I can not see you


Som vanligt, som alltid, står han på perrongen och väntar när jag kommer.
Åker till Monroe's och bjuder på lunch.

Blåbär, smultron och hallon. Buskarna är fulla. Precis som när man var liten
Så i morgon hoppas jag att vi spenderar natten ute i stugan, så jag får gå ut och plocka min mugg med blåbär och mummsa i mig till frukost
Det är tråkigt väder, det är synd. Men det är skönt att bara vara här.






Idag, 22 Juli skulle ha varit farmor & farfars 50-åriga bröllopsdag. Eller, det är

"Det var nära, men vi hann inte"
Åh guuh vad jag saknar henne!


I can see you crystal clear


Jonna är nyduschad, väskan är packad, lägenheten städad och jag är nöjd.
Nu ska jag bara få ut allt det, utom lägenheten, ut i SAABen och sedan drar jag. Medan min kärlek och min bror blir kvar i Borlänge för diverse ärenden sätter de mig på tåget mot sandviken och vinkar av mig.

Nu drar jag härifrån några dagar och slappar av och kryar på mig där borta, där jag trivs så sketans bra, för att sedan komma hem och göra en arbetsvecka innan nästa helg som bjuder på en kryssning till Åland. Och jag kan knappt vänta, fy fasiken så jäkla toppen great. Party all night long
Med bara en massa Andersson:are, kan fasiken inte bli bättre !


Jag har det för jäkla bra ! ¨
Ha en toppen helg






TAKE CARE


Jag kungen är över alla här .. !


Tog första bästa skjutsen, som gick med morsan, till Nås och tillbringade min dag på soffan framför Tv där men min lika sjuka mormor. Käkade lite tyta och drack vatten. Fjäskade lite för Vilma om hur duktig hon var på huvudmassage för att han skulle bli glad och förtsätta, medan jag bara låg där med tuppskinn och njöt.

Staplade upp b-rullarna (barnfilmerna) på hög och avverkade tre stycken. Pocahontas, Bernhard & Bianca och Djungelboken. Nostalgi utan dess like
Djungelboken tar hem första priset, alla kategorier!


/ jonsjonnsfridaelisabethandersson

18 Juli 2011

Sjuk som en prinsessa fortfarande. Fast nu har det nyss gått över. 
Efter att gått hem till morsan och tillbaka så skulle jag väl förklara mig själv som frisk, snart.
I morgon hade morsan o/c planer på att åka till Rättvik och åka Gokart och då hade jag ju tänkt vara frisk, förstås. 

Fast att jag inte kommer vara det, och att jag ska stanna i sängen har jag fått stränga order om idag. Det var knappt jag fick gå på toaletten innan tobias var uppe med pekfingret och förvisade mig tillbaka till sängen, ögona bummns!
Men jag mår bättre nu. Ska ställa klockan i morgon för jobbet och känna efter hur jag ligger till. Förutom örvärken, huvudvärken och den slitna kroppen så är jag ju så gott som frisk, liksom.

Här kommer lite bilder från Noret Open i lördags också  -->
'
finast <3

lite sjuklig söndag

(Först vill jag bara säga att jag har ingenting med det tidigare inlägget att göra. Jag vill inte ha någonting att göra med det krig som nyss blivit startat. haha)


Jag ligger hemma i feber. Jag vet inte hur hög, men så pass att ögonen rullar, kroppen svag och kallasvettas ur varenda por på hela kroppen, och efter att ha tagit sig upp till köket och fyllt på glaset med vatten och få glida tillbaka i sängen är som .. som .. allt vad utmattning innebär.
hum.. så det verkar kunna vara en 39,4 graders ungefär kanske?

Fast det var inte så oväntat efter min förkylning.

Men så har jag världens underbaraste pojk också, som fixar alvedon, vatten, Honungsvatten och frukost på sängen innan han åker. Och dessutom kommer hem och ser till att jag får lite mat.



Annars har helgen varit toppen! En lugn fredagen med god mat hemma i Uppsälje. Det är inte många som lagar mat som Linda.
Och hela lördagen med förberedelser, kanot och utklädnader för Noret Open 2011. Har en del härliga bilder som kommer upp sen.


Men nu ska jag krypa upp i soffan i en filt med Vatten och honungs te så jag blir frisk till jobbet i morgon. Så jag kan få ledigt på fredag och åka till farfar!



TOFFEL !!

Om ni undrar så är detta alltså toffel fredik / Toffel Amanda ! Ja bilden säger väll allt ! :D


Aosh!



Förutom att min hals värker ovanför struphuvudets början och ner till nyckelbenen, att näsan gör höga ljud när jag försöker andas genom den så har jag haft världen mysigaste morgon

För jag har världen bästa

Kan inte sluta titta på dem där de ligger i sängen   (elephanten & tobias)


and ... THANK GOD IT'S FRIDAY!

Efter att ha svarat "Restaurang Selin's" på telefon i går så tror jag att jag behöver det, helg alltså.
Nu ska jag sörpla i mig koppen, och packa ner mina Strepsil som jag hoppas ska kunna lindra min dag.
Har en känsla av att paketet kommer ta slut i dag och jag kommer ha rännsketa ikvällen..
Sedan dra på mig jeansen och stoppa i min fötter i mina underbara fina röda kurbitsmålade träskor och gå till jobbet.


Trevlig helg mina vänner
hoppalång


money can't bye us happiness


Vaknade upp som en yr höna. Förstod ingenting och kunde bara få ut väsningar. 
Ska tyst klunka i mig mitt honungs te och skicka ut ett glädjerop när jag kommer ut genom porten och hoppas att det inte är så illa som det känns när jag ska börja prata.
blå himmel, fantastiskt väder och jag jobbar långdag. Åh, va jag helst skulle haft sommarlov idag.
Men ikväll åker jag till Äppelbo och myser, kanske lära mig nå viktiga ord på franska och planera lite.
- om en -EN- månad sätter vi fart med planet mot Paris! wowowonderful





TAKE CARE!

trettonde-juli-tjugohundraelva

Efter gårdagen när Tor for över Vansbro med sin hammare så måste han ha dunkat Mjölner extra hårt på handelsbankens tak! Kösystemet är extremt ur funktion och strömtlöst i en halvtimme. 
Jag har aldrig tyckt att åska och blixtrar varit otäckt på det viset. Men igår blev jag så rädd och stirrig när blixten inte ens hann slockna innan det dundrade så väggarna skakade.
Hu jeda mig

Men som vanligt när det regnar så sitter jag på kontoret och det klarnar upp och solen hälsar glatt på mig när jag slutar, alla tiders!
Gick hem till morsan och slockade i sängen, innan jag gjorde mig i ordning för att möta opp Lisela på Selin's. För ovanlighetens skulle, verkligen. 
Pasta, friterad banan och två Amstel på fyra och en halv timme  - toppen! en sketen tisdag


Så nu ska jag gå min tjocka hals, mitt tjocka huvud och min uppblåsta mage för att aggera gräsklippare, ta en powerwalk och sedan köpa lite snacks och gasa iväg mot Storbyn på movienight. Vilket härligt liv jag lever

Tjenis penis!

Simmarhelg

Vilken helg, vilken grej! (Åh, shit bacon! Jag trodde det skulle rimma.)

Efter en intensiv dag på jobbet i fredags så såg jag ändå inte fram emot helgen. 
Tack och lov är det bara Vansbrosimmning en gång om året.
Kanske är det för att den nu är över som jag vågar säga att den ändå har varit så jäkla great!
Emma kom på fredag eftermiddag, gjorde tacos kollade på film och gjorde snygga dans-moves framför webcam:en, spelade hög musik och låtsades ha världens dunka-dunka-party
Men sen var det slut på det roliga. Fick dra på mig stövlarna, arbetarhandskar och knata ner till P(B)lasket och plocka skräp till 03. Men den var det komma hem, krypa ner blöt och kall i sängen. 

Lördagens arbetspass var långt i från det jobbigaste jag hade. Men det skulle kunna ha varit det tråkigaste om det inte vore för att det var en lastbil. Till sammans med en människa jag aldrig sett tidigare i hela mitt liv delade jag ut drickaplattor till sektionerna (och glömde strecha så muskelvärken sitter i än idag!)
Höggravid, sa inte ett ord utan bara satt och knappade på sin Iphone och skrattade för sig själv, medan jag låg på lastbildflaket, höll i kontrollen med knapparna och åkte upp och ner. roligt som fan!
Sen insåg jag hur taggad jag var att gå ut på simmardansen på flottaren till kvällen. Och inte minst förtjänade det. 
Och det var det bästa på helga kvällen. Så underbart rolig kvällen, från början till slut, helt klart!
snygging!





Från vänster: Emma, Emma, Jonna, Jonna.

Åter igen en toppen kväll! Sjukt kul! En sån man kan komma ihåg och titta tillbaka på, och skratta.
Klev upp klockan 9 och stod sedan i målet för att dela ut medaljer till simmarna i 5 timmar och spenderade sedan resten av eftermiddan och kvällen med min moster och min morbor, familjen och ett härligt gäng med grillning, pilkastning och gitarrspel till kl. 23
'

Helt underbar helg och jag har bara umgåts med människor jag tycker om och haft någonting att göra hela tiden. Det tycker jag om. Det här var ingen bortkastad helg, trots att jag ville att den skulle vara över på fredan, helt klart!
you better take care

Kick off, vansbrosimmning

Jag forsätter att klicka upp spåkulan på fejjan. Nu ska jag" sluta ta marktjänst och lära mig säga nej" - ska jobba på det! Sen fick jag höra att jag kommer att" dansa mig igenom sommaren: mest på rosor". Och vad säger man omdet? Det gillar jag! skulle jag kunna annat ?
Jag hoppas den här dagen spinner på lite. För till eftermiddan kvällen kommer Emma på detj. Göra tacos och bara vara, så himmelens skönt! Ja, om hon nu kan ta sig hit? Undra om hon tänkt på att Vansbro simningen börjar idag?
Emma! Jag tror du hinner hit till kvällen och middagsdax om du försöker tränga dig in i bilkön mot Vansbro vid lunchtid.


Vilket låter lagom nog för mig att hinna röjja undan här hemma.
TACK fucking CARE!

I can see you crystal clear



Spåkulan ger mig lite tips och råd. Bland annat att jag ska se över min budget och inte tröstshoppa så mycket, för att jag en dag ska kunna köpa mig någonting som jag verkligen vill ha. sounds lika a plan, right?
(Måste ju bara tala om att det var vad jag nyss gjorde när dagbiljetterna till P&L var slut och jag jobbade till 17.30 på torsdagen när Volbeat, och alla banden jag ville se, spelade.) Det kunde han väl ha talat om liite tidigare innan jag beställde hem linnet, och de ursnygga byxerna från nelly? Men de ligger ju snart i brevlådan, attans villken otur..




Nu ska jag faktiskt göra en översikt över min budget. Jag har mycket jag ska ut på i sommar, och allt det kostar pengar. För att inte tala om att jag åker till Paris i Augusti. Fast hela den resan är ju betald och klar, så det är ju bara att sticka. Men jag tjänar mig ju en nacka i sommar xx.xxx kr , så nog borde jag ha shoppingpengar så det räcker och bli över, ner dit ;)


Föresten, om det ligger en 19 årig kille i sängen och snarkar högt och kramar en stor mjuk elefant, borde jag väcka honom då, om han ska upp klockan 05 i morgon bitti ?




TAKE CARE!

5 Juli 2011



http://gd.se/nyheter/sandviken/1.3675691-barnen-vill-ha-ett-avslut



Det är mycket nu.
Igår ringde ännu en reporter från Gävledagblad och ville att vi skulle vara med i ett repotage där, om oss och pappa.
Och idag hade de ringt från Dalarnas tidningar och sökt mig för att även de ville skriva om det.
Det här var inte vad jag räknat med.
Det är jobbigt. Men jag gör vad som helst som skulle kunna ge någonting. Kanske ett avslut och begrava honom hos farmor en dag.


De säger jag är stark. Men jag vet väl inte det.  Fast jag tror jag är stålmannen så brister ofta och tårarna bara rinner i floder utan minsta ansträngning, sådär så man inte ens kan blinka bort dem för att se klart.




Jag vill bara visa er låten som Jocke har börjat skrivit. Den är så fiin
Ni ska bara höra när han sjunger. Jag är så stolt över honom, han är så duktig

Pappa lever i honom nu. Så är det bara




vers 1:
Jag önskar du var här nu, kunde se hur stor jag blivit
men alla drömmar kanske inte kommer att bli sann
Du var världens bästa pappa, det vill jag du ska veta
Jag har saknar dig så mycket sen den dagen du försvann

Vers 2
Jag drömde väldigt ofta, att du var tillbaka
Åh fy fasen när jag vakna, mina tårar bara rann

Vi måste acceptera, gå vidare i livet
Jag och min syster vi har bara varann
ref:
Det här är sorgligt som fan
när någon man älskar försvinner eller dör





Det här är nog den finaste bilden jag någonsin har tagit. Den är så fin så fin på alla sätt




Så idag när jag gick in på facebook hade jag en vänförfrågan från en kille jag aldrig hört talas om. Jag accepterade och trodde att han kanske kände pappa, eller kom från Sandviken. Men Ikke, Killen hade sett mig i tidningen och tyckte att jag "va något oerhört vacker ärligt talat" började leta efter mig bland Sveriges alla Jonna Andersson. Det var roligt att höra! :P

Tjong i ballongen, nu måste jag kissa! Kissblåsan är så full att det tycker ända upp i magen, så man skulle kunna tro att jag är gravid i 5 månaden.

TAKE CARE




What are words

Min tidigt inplanerade spingtur såhär halv sju på morgonen blir inställd. Jag är hes som en kråka.
Fast det är många gånger jag tagit förnuftiga beslut kl 6 på morgonen i den varma sängen. hea hea

Eftersom min kärlek ordnat matlåda till mig idag hinner jag snosa lite extra i sängen. 
Idag mår jag bra, idag blir nog en toppen dag!¨

Ska äntligen få komma och träffa Maja ikväll, och de ser jag framemot. Banne mig jag har saknar henne
Hon som dessutom har fått en till liten dundersöt byracka om halsen. Så nu måste jag väl dit och busa



källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13268448.ab

Tre år skulle lika väl kunna vara tre veckor. Jag saknar honom lika mycket, jag minns honom lika tydligt, jag väntar fortfarande på att han ska ringa

När vi satt på Selin's och Mats la handen på Stinas panna ville jag bara slå ansiktet i händerna och skrika hur mycket jag önskar att jag hade min pappa här som brydde sig så mycket om mig också

Du & Jag Elephanten, du och jag ...




Elephanten och jag har nyss hjälpts åt att diska 
(Du ser älskling, han vägrar inte om man bara frågar snällt)



Förutom det har jag inte gjort ett jota på hela dagen. 
Jag vill så mycket men kommer inte till skott
Inte får man någon positiv puch av vädret heller



Men nu har jag beställt lite kläder, nätshoppat som det så fint heter
och lyssnat på musik som får benen att spritta lite

Elephanten sitter bredvid mig i soffan och daskar snabeln i ansiktet och knuffar på mig och tycker jag ska dammsuga. Så jag ska ta mig en vals över glovet med den

Ut i regnet för att få lite motion och sedan gå till morsan, slänga mig i soffan och läsa
en av de bästa böckerna jag läst på länge!


have a nice day
TAKE CARE!

to face it ...



Han skulle bara berätta i ord, inte sjunga, bara berätta hur texten gick, i låten till pappa. 
Han hann inte säga de två första meningarna innan tårana strömmade ner för kinderna på reporten.

Jag hoppas det här kan ge någonting. Jag vädjar.
Jag skulle kunna ge vad som helst för den som talade om vart han finns.





I morgon drar jag nog upp till Gräsberget, antingen enbart tillsammans med mig själv. Bara för att få min egen tid och njuta om jag inte lyckas ragga upp någon som utgör det perfekta sällskapet som känner för en lika lagom mysig lördag.
Lagom, jag älskar ordet lagom!


Fast nu ska av gå ner på byn ( Byn där gatornanför ovanlighetens skulle är befolkade, i massor.) och ta mig en öl på Selin's. Så härligt
:)


/ jonna andersson

Chorizo!

God morning, god mooooring .


Här står jag nyduschad och naken i köket och göra mat, lunch närmare bestämt kl. 08:03
En pasta med tomat sås, coctailtomater, basilica och chorizo. mums filibabba


I natt har jag nog fått 4 timmars sömn, max.


Var till att börja med på en mysig tur till Äppelbo i den heta solen, till mina sp-brudar. Käkade en dunder-god pizza på värdshuset och åkte sedan vidare till Ingessongården och bokade hotel i Paris över telefon. 
Bara tanken av det hela får mig att fnissa högt. 


Sen åkte jag hem och hängde med min bror och somnade inte förens 01.30
03.30 får jag samtal från en sjukling med 39 graders feber som är påväg hem från peace&love. Att sedan krypa ner igen bredvid honom, som hade som en gassande gloria runt sig höll mig vaken långt i på morgonen.
Men nu är min matlåda klar och jag är redo för jobbet. Sen åker jag till Dala-Järna och spenderar kvällen där med mina tremänningar och min älskade gammel moster, med i fika i fårhus café.





I morgon kommer en reporter från Aftonbladet hit till mig och Jocke.
Han ska skriva ett repotage om pappa, min pappa  ..

RSS 2.0