Mörbultad


Jag är mörbultad. Jag har varit hård mot den i helgen, min kropp.
Halsen, magen, rumpan, låren, vaderna, fram på smalbenen, fötterna, bröstet, biceps, triceps, stortånaglarna, ryggmuskeln från axlrna ner till bäckenet.
Om det ens går så har jag till och med träningsvärk i muskelfästerna.

Nej, allt kan inte vara tränings verk. Jag är mörbultat och kanske utmattad också. Jag tror öronen är de som lyckligtvis klarat sig från någon form att ömhet.

Jobb fredag, jobb och dubbelt träningspass på lördagen och match på söndag. Där jag dessutom var markerad av en, med ett lite finare ord, mycket stabil kvinna som med en lite puff i ryggen fick mig att flyga som en vante på plan.


Men jag gillar det. Det är skönt att känna att man lever!



Nu håller jag på och tvättat i godan rov. Planerar inför två dagar ute i regnskogen. Det ska faktiskt bli mysigt.
Sen packar jag upp och packar om på onsdag för att slänga in väskan och brorsan i skuffen och dra till sandviken till fredag.  Så skönt, så underbart skönt!
Så hoppas och önskar jag att tobias kommer upp på torsdag eller fredag också så vi kan ta en vända till IKEA på vägen hem.

För på lördag är det ändligen min tur! .. att inte jobba alltså. Sen att det råkar vara Cruising och man måste dricka lite öl och ha fruktansvärt roligt med massa människor och leva livet, det är väl bara ett plus i kanten!



TAKE CARE!

Bal 2011

vackra prinsessan Samantha









Josefine Tännström, som en snygg filmstjärna!












såå vackra så vackra!






för att inte tala om Madeleine





& han som blev Balens Kung, kusin min 
Måste varit för den snygga frillan jag fixade till kvällen















God damn so beautiful!
vilket par









Alla var så vackra och så glada
Men inte undra på det, jag minns hur jag kännde som då bara var ett "mähä" ändå

Förra året, förra balen, tobias bal. Det var det bästa dagen och kvällen i mitt liv tror jag.
Mycket bara för att man blir så glada för andras skull, för att de är så glada



/ Jonna Andersson




Nu sitter jag med fötterna på bordet och äter en smörgås framför Tv:n. 
När klockan ringde vädjade mina ben om upprättelse. Men hur mycket jag än också ville så kunde jag inte låta dem få ligga kvar i sängen.
Tog mig en återställare, inte i form av alkoholhaltig dryck utan en fotbollssträning. Sedan en löptur och nu är jag fit for fight igen.   typ .
Gröten på morgonen räddade nog min dag.
Däremot ska jag nu låta den få lite vila. Sjunka ner på spikmatten i sängen och läsa ända tills jag somnar. Sen traska hem till morsan och käka lite grillat och hoppas kunna ta del av hennes fest ett tag innan jag - lyssna - går och jobbar mina 8 sista timmar på Selin's!
Inget illa menat med mina ord, fast efter 3 år där så känner jag mig ganska nöjd med att få byta arbetsmiljö ett tag.



TAKE CARE


Veckan som var




















They did so fucking great!

Nemas problemas!


Efter regn kommer sol


Och jag spenderade kvällen igår nere vid vanåvallen, sålde korv, tuggade i mig lite godis och tittade på damernas match. Det var en fin kväll, mellan regnskurarna letade sig solen fram bakom molnen och värmde aningen.

Kommer hem, lagom kall och slänger mig på den där kärleken som hittat något mer spännande än mig, och skapat ett beroende av ett crosspel på iphonen.
Klickar på ettt nytt avsnitt av c/o Segemyhr och kryper till kojjs.

Det börjar bli dax att byta och ta min sängen till lägenheten om det här ska funka. Sängen är lite för trång för att vi ska hålla sams. Jag lär mig aldrig hur det ska vara utan vi blir alltid osams om vem som ska sova med Elefanten, brottsningsmatch och slagsmål innan vi somnar utmattade men tack och lov som vänner i allafall.



Fått mitt välförtjänta (eller?) VG i religion, så gott som avslutat Engelska B och ligger efter med bokrecensionen i svenska. Nemas problemas!

Dock har jag just misslyckats med att få min bror att skolka. Istället för att umgås med sin kära syster som han saknar så mycket. Men det kanske var meningen att han skulle göra sitt matteprov, hade ändå inte haft råd att åka till Borlänge en vända ikväll.










Life's what you make it so let's make it rock!



Jag ser ut som en nygift hinduisk kvinna! Och hur ser en sån ut, tänker ni?
Jo, det har en röd pärla, eller diamant i pannan mellan ögonbrynen. I mitt fall är inte den röda pricken någon diamant dock, utan en finne. Men den har placerat sig ganska bra må jag säga.


Dessutom fick jag just ett lite chockerande meil på facebook. Som gjorde mig både glad och förvirrad.

Annars är jag en kvittrande blå liten fågel som sitter och kurar på en gren i solen och bara njuter av livet.
Har så mycket att göra och se fram emot! Härliga tider!






härliga tider!


Efter 13 snoosningar och en het dusch var jag i skolan i tid och otid. Bortsett från att datorn råkade stå kvar hemma på rumsgolvet skulle jag ha klarat det galant. 
Men nu betar jag av arbete och efter arbete. Det går bra nu. Härliga tider!


Gårdagen var en dunderskön bakfylle-söndag.
..Fast jag var inte bakfull.

Vaknade vid tio, bestämmde att vi skulle åka på bio i Borlänge och titta på Pirates och the Caribbean.
 
Blev lite hår färgning och satte saxen i håret på tobias, sen drog vi, anderssonarna.

Det obligatoriska Donken-målet, sen slog vi ner ändan i Biofotöljerna, med popcorn i knät och 3D-glasögonen på näsan.




HOROSKOP 23/5
Det är dags att prioritera kärleken och glömma bort arbetet för en stund.
Män och kvinnor förhandlar sig fram... Men allt fungerar bäst i sängen.

yeah, I can tell ;)



Nu sitter jag framfördatorn och inväntar startskottet för pluggtime. Sitter & gluffsar i mig melon och mango bitarna jag så fint skurit upp till mig själv. Måste ha tänkt på en elefant när jag skar upp dem dessutom, för nu skjuter magen ut 5 dm från ryggraden.




TAKE CARE!

I wanna stand with you on a mountain


Om två timmar sätts farmors urna ner i graven. Vad gör jag här? Jo, jag måste plugga och jobba hela helgen. Men farfar skulle hälsa, pussa & tala om att jag älskar henne och att jag har jobb jag måste göra. Fast det vet hon nog redan.


Men vad som får mig på bättre tänkar och avsevärt bättre humör är dagens dansuppvisning "Funky hot dance gritz" ! Esteterna och alla som medverkade så frukansvärt, in i helskotta jävla skit bra! , för att försöka uttrycka mig utan svordomar. Överraskats av många dolda, eller för mig "oupptäckta" talanger. verkligen.

Trevlig helg. Nu har jag en del att göra


Kan man vara kär i en bil?



Precis kommit hem efter en vända till Emaus med soffhäng. 
Och att brumma hem genom byarna med Colten i solnedgång med högmusik och baslåda, grrr rawr, jag ryser!
Att sitta i passagerar sätet är inte långt i från lika bra som att köra.
Jag älskar den, Colten, tobias bil.


Kommer in i Vansbro och glider förbi Hemköpsparkeringen där som vanligt ett flertal bilar står uppradade. Byns byers samlingsplats. Där bland min kusin. Så fick väl lov att glida in i en ficka bredvid killarna spela lite cool och fråga vad man gör på hemköpsparkeringen en död, men fin kväll som denna ? Svaret var egentligen ganska självklart om man bara tänker efter. - Jo, här hänger man när tanksymbolen börjar blinka rött på instrumentbrädan.

Ah, nej men det finns ju ingenting annat & göra än att åka bil, liksom, även om bensinen är slut?



Men det är säkert trevligt att sista i en knökad bil, som dunkar så hög bas så man inte ens kan föra en konversation. De har säkert jätte trevligt tillsammans. :)


Nu ska jag ta mig en macka av mitt egen-nybakade-chiabattabröd och sen försöka få tobias i säng! Äh, eller aa, ni fattar va jag menar .. hihi
TAKE CARE!

I pull down that gun


I morse flög jag upp ur sängen som jag fått en raket i rumpan, när alarmet ringde. Adrenalinet pumpa och hade något sett mig skulle de nog trott jag fått ett epilepsianfall. .. Men då var jag vaken sen också.

Gjorde mina vanliga morgonrutiner, som jag fortfarande inte omstrukturerat, så fick byta tröja efter att dregglat ner den första med tandkräm, igen.

Gick till skolan med ett leende på läpparna och plåster på hälarna. Sen "påminner" Theres mig om att jag ska ha redovisning i religion på min uppsats. "jaha" sa jag och satt sedan hela min historia lektion och gjorde en powerpoint-presentation och redovisningsmanus. För att sedan möta Naschwa i korridoren som talar om att jag ska göra den nästa vecka. "jaha" sa jag, neg lite fint och klickade upp spotify och chillade den sista kvarten av historian.

Nu fick vi veta slutbetyget i religion A och blev en lektion rikare, eller överflödiga. Så får väl försöka ta igen historian medan jag drömmer om den "mustiga köttfärssoppan" som väntar om en timme i skolbespisningen.



På full mage ska jag gå hem och städa hela lägenheten, baka bröd (som tobias tvivla på att jag kan. Han tvivla på mina matlagningskunskaper över lag. Därför finns det alltid köptas köttfärs i kylen, och nudlar i skafferit) och sedan gå på träning och tillkvällen försöka hinna ta mig till Järna på ev. lite tårtkalas till deWall där Kim, the man, fyllt 21.



TAKE CARE!

/ jons jonna frida elisabeth andersso


my body wants you boy


Irritationen och nervositen är fullbordad för dessa uppsatser, kurser och betyg, så fyfan.
Skulle vilja dra en lång svordom och säga några väl valda ord till två lärare på skolan och ge dem en omgång. Fast jag vet ju bara vad jag förmodligen har att vänta, och kanske ska få det upptryckt i fejjan innan jag ger tillbaka på egen medicin.

Om det är som Kristoffer säger så har jag antagligen ett IG i Svenska, där det borde vara ett VG minst, tills nästa termin. Ragata, som Theres kallar henne..


Annars har jag mycket och göra i allafall och ska sätta in alla hästan för att klara det.
26 dagar sen åker jag till Grekland, och det vill jag känna mig förtjänt av. Så nu ska jag ha det förjävligt :)





Jag spejjar efter mitt mål, och jag ser snart slutet!


Annars har jag det underbart, ni vet. För att jag har en sån underbar pojkvän som brottnar ner mig på golvet när jag inte är tyst, som pussar mig i pannan när han tidigt åker till jobbet, ständigt talar om hur knäpp jag har, fast han är minst lika knäpp själv och som talar om att han uppskattar det jag gör och älskar mig för att jag är jag. Fast jag är så knäpp.

this lovely life




Kan inte ha valt ett mer passande och nyttigt, för mig, "ämne" till mitt hälsofrämjande program på idrotten.
Mental träning, självkänsla.
Undra om jag alltid skulle stått på samma ställe och stampat på mig själv annars
Mia Törnbloms Mera självkänsla gör under och förändringar i många människorsliv. Och jag har redan kommit på mig själv med att kämpa på och fundera bara efter ett par tre veckor.


Jag är ungefär såhääääär glad att jag fått sluta 5 timmar tidigare. Det blev ingen helvetes helg! happyface*
Turkarna ville ut och supa, och dra till Äppelbo som många andra i kommunen. De gör dem väldigt rätt i!
Nu när jag blev 5 timmar rikare ska jag försöka få ihop en romantisk middag och bara njuta av en ledig, fin lördagkväll och kanske ta en öl.



Och i morgon är hela dagen min, som där dock ett x-antal minuter måste ägnas till plugg och sedan lite spel och film på Storbyn, hoppas jag!  Vilket underbart liv jag lever, jag har det bra. 
Och jag vet inte om jag önskar nått mer. Kan inte ha det bättre.




TAKE CARE!

nattblogg!

Home sweet home!
sitter med utmattade fötter i soffan (Höll på att skriva utsvultna) såhär klockan 2 på natten. Ingen tid som Jonna borde vara vaken vid. Men man lär sig med tiden jobbet.
Väntar på min prins som jag hunnit längta efter ett par dagar.
Vad jag inte orkar tänka på är helvetes-morgondagen där 14,5 h jobb väntar på mig..
Sen måste jag bara  berätta om Örebro resan sen. vilket äventyr, vilka härliga människor, vilka tokiga dagar.
GODNATT motherfuckers! nej, jag skojja. sov så gott mammas änglar


/ jonna

Someone's watching over me






Inte för att jag tror att ni missat det, men värmen är tillbaka!
Om man ska se det kritiskt så är det ända negativa med det att utesveringen är på plats på jobbet.
Men just ja, jag ska ju inte jobba där i sommar, så det var inget föresten! ;)


Ska ta mig en springtur och sola mig lite innan jag beger mig dig och försöka  tuta i Haci några positiva lögner om varför att ska börja jobba där i sommar igen.
Sen packar jag väska men lite löparkläder och ställer i hallen, för i morgon drar jag med morsan och de andra damerna till Örebro och springer VÅRRUSET.

Innan det ska jag göra nationella i Engelska och ha lunchmöte med Alexander på Selin's!
Eftersom jag och Malin är två extremt viktiga personer på den här skolan, om vi ska kunna få ta sutdenten med mössan på sned nästa år så måste vi ju ta oss i kragen.
Fast lunch på Selin's känns inte så jobbigt faktiskt.



TAKE CARE!


Hakuna matata!

- Det är ord som är bra! Ett motto jag kör starkt på fram till 10 Juni.



Det är grötkaos i mitt huvud. Har hoppat från tvåans- till femmans växel (ekodriveing?) med skolarbetet och kan se mitt uppsatta mål. Dock har jag också med mina mattematiska uträkningar insett att jag kommer snubbla, eller få motorstopp på mållinjen. Attans..

Sen vill jag hjälpa och ställa upp för alla andra samtidigt, sista prioriterade person på listan är jag själv. Då får man lite problem. Men ett tack till Johannes Hansen och hans föreläsning förra veckan som hjälper tänka, prioritera och handla på andra sätt ibland.

Vad jag dock inte lyckats komma till ro med än är min fotbollskarriär. Som ständigt ger mig dåligt samvete för att skolan tar så mycket tid. Inte för att de lider över att jag inte är där men..





Min svåger, kära Andreas som är så sjuk. Jag hoppas att, och ska försöka ta oss tid och hälsa på honom i veckan kanske.
Idag träning, I morgon Stockholm, Onsag; Jobb, Torsdag; Örebro, Fredag; Jobb  .. jo men nog ska det gå att få en ett besök till Falun någonstans därimellan allt!





& du är det bästa jag vet!


Fredag3n den 6 Maj


Måste bara säga tack till Malin och Theres som står ut med mig! (annars, fortsätt låtsas)
Slarvmaja och klumpiduns som jag är ..


Satt just här och funderade på vad jag gjorde under gårdagen. Närminnet är som en guldfisks ..

Men så kom jag på, jag gjorde ju en massa roligt igår!
- Tittade på gamla nostalgiska barnprogram från 80-90-talet, Ringde ett samtal till Kroatien, Bokade paris resa, läste tobias Slizt tidningar på toaletten, (ganska bra tidning ändå måste jag säga. Inga modemagazin här inte..)  och gjorde potatisgratäng med hamburgare!


Idag kör jag lite gangster-Jonna med mjukisbyxer och stor huvtröja. Lite avslappnat sådär innan det är dax för att fläta håret och ställa sig i baren och se på när människor super upp sina pengar! :)


TAKE CARE!


fjärde maj tjugohundra elva

Uppe med tuppen


Ingen kompensation för den långa gårdagen
så det är bara tejpa upp ögonlocken och daska sig själv i stjärten och ta riktning mot skolan det
punkt slut.


Inte grinar jag illa för det
inget jag räknat med över huvudtaget så
hade bara varit en bonus



Hare Krshna Hare Krshna
Hare hare
Hare rama Hare rama
rama rama



Maten var, med lite finare ord, en smakupplevelse
Ska  inte säga att det var otäckt så, men en smakupplevelse i de hunduiska templet
Där var jag nästan bara orolig och rädd att han skulle tuta i mig någonting som gjorde att jag skulle konvertera till hinduismen


Fast jag tror det gick bra
annars så var de andra helt ok
Faktiskt mycket intressant att lyssna på
Även om jag kan tycka att de har lite märklig åsikter och syn på vissa sakern ..
tur man får tycka och tänka som man vill. jag i allafall





TAKE CARE!




God bless me!



Efter denna morgon överväger jag att omstrukturera mina morgonrutiner.
Äta frukost, sminka, och borsta tänder och sist klä mig. Allt detta naken för att garantera att kläderna ska vara rena innan jag knatar iväg till skolan.
Tack och lov var det inte O'boy jag spillde i knä utan te som snart torkade. Värre var det med smiket och tankrämen som satt sina spår på t-shirten.




Det var inte förens igår kväll när tobias talade om hur tidigt han skulle upp till jobbet idag som det slog mig att lovet var slut och jag skulle stiga upp till skolan nästa dag.
Så den ångesten slapp jag och har inte behövs lagt någon onödig tid på på det härligaste lovet på länge.

Valborg var en del av en besvikelse, synd nog

I morgon far vi till Stockholm och bli borta från 06 till 23 för att besöka nå synagogor och moskéer. (!?)
Mycket intressant (Läs: inte ett dugg jävla intressant) har jag hört från förra årets elever. hea hea, vi ska tydligen vara barfota och sitta obekvämt på golvet och äta! Men hellre detta än ett prov!



TAKE CARE

RSS 2.0