tisdag


Igår var jag sjuk.
Ialla fall enligt skolans frånvarosystem! hea hea ..

Men istället följde jag med kära Maja till Äppelbo till en liten tatueringsstudio där hon gjorde sin andra tattoo.
- AS SNYGG!   L-l-love it!
Nu sitter jag i väntans tider i Oasen och ser hur klockan tickar iväg. Om 20 min ska jag hålla ett argumenterande tal om dödsstraff. Kristoffer har lagt ribban högt sist han hade sitt om dödshjälp. Så jag känner mig inte alls duktig, ingen motivation. Tror inte ens jag följt kriterierna rätt, kör mest på känslan; ta kritiken, få det gjort, gå vidare, få minst godkänt och ta studenten.

Sen har jag mycket att stå i. Försöka ragga stolar till morgondagens kalajs, träning och en hög med plugg och dessutom en lång checklista som bör gås igenom för veckan som kommer. Om en vecka befinner jag mig i Trysil och om 9 dagar i Tallinn, och mycket ska vara klart innan dess. 




image description
Och i morgon blir jag ett år äldre. Någonting att fira! 

Min önske lista:

Bordslampor
Snygga gardiner
En parfym
Två byråer
Sockor
Vantar 
Skidglasögon
svart eller vit dunjacka 
En slant
snygg sportbil
sänggavel 
liten go byracka
Ett konto med 36.000 kr till vår utlandsresa (eller ett bidrag till den)
en trisslott  med skyhöga vinster 
En platt-TV, 42'

Hu jeda mig


Igår trodde jag att den hemska sjukdomen, som inte bör nämnas vid namn, hade letat sig till min mage.
Illamående är en av de värsta känslorna.
Men sen kom min man hem och tyckte att jag skulle peta i mig lite mat tillsammans med honom. Och efter det blev det faktiskt bättre, fast jag egentligen inte ville veta av tanken av mat i någon av dess olika former.

Nu ligger vi mätta och belåtna i soffan framför hockeyn och har elefantmys. Ska snart gå till bion och göra Sofie sällskap innan vi sedan tar plats i soffan på nytt, med popcorn- och godisskålen och lite skräckfilm, för ovanlighetens skull!
- Paranormal activity II ! Hu jeda mig


Det började redan i morse


Tog mig på nått vis in i duschen till sist. Väl i badkaret vaknade jag när vattnet sköljdes över mig. Istället för att krypa i kläderna (som dessutom redan låg framme på stolen) hoppade jag i ziperallen och la mig i soffan till Vakna Med The Voice, helt slut.

Eftersom jag hade ett oerhört viktigt möte med ett annat företag på skolan angående ett samarbete, vi nu har startat, vad det gäller Schweiz och även DM och en sjukt bra produkt!
... I allafall innebar det en timme tidigare än vad jag vanligt vis är van med (jisses så bekväm man blivit.)

Skulle köpa mig en kaffe för att väcka mitt huve. När jag kommer tillbaka till bordet har jag bara en liten skvätt mjölk i koppen, glömde kaffet. Men det satt fint, dessutom avslutade med fruktsocker från en apelsin. Sen flöt allt på.

Sen slösade vi bort värdefull tid med att sitta och vänta på mat. Vilket blev 2,5 h senare än beräknat. Ååh Gud bevare mig, då var jag inte nådig minsann. Ingen ska behöva träffa mig så, men höll mig rätt bra i skinnet.

Gick hem med min kära klass, minus Kristoffer, fikade lite. en semla som grädde på moset - jag spyr.
Och tanken av att sara kommer vrånglhungrig och vi ska äta igen om en timme ... Mm, precis.

Och i morgon är det fredag, igen. Gött!


Det blir inte alltid som man tänkt sig


När jag slutade skolan sprack mina planer på att fortsätta med de plugg som börjar bilda en liten hög.

Istället hängde jag med min söta lilla Katarina W, simmade lite och tog en snabbfika på Håkansson's. Hon är för go den flickan.

Efter det, även där blev ännu mer förändringar i planeringen. Kära Maja frågade om jag ville hänga med ut på en skotertur tillsammans med henne, Magnus och Lisa. Och det tackade jag inte nej till! Guuh vad jag härligt det är. - Gud vad härliga DE är !!

Så plockade ihop mina saker som jag har utspritt både på järnvägsgatan och allégatan, åkte hem till mig och svirade om och satte sedan fart mot Dala-Järna!
Där hoppade vi på skotrarna och studsade fram på skoterlederna upp mot marsjöberget med O'boy så det skulle räcka och bli över.
Helt underbart mysigt. Sånt man skulle göra oftare.

Har ni åkt skoter med spetstrosor någon gång? .. Inte?
Då kan jag tala om att när de börjar skrynkla ihop sig i brallan börjar det skava och .. Aa.
Annars var jag riktigt bra klädd. En mysig eld och omringad av ett totalt mörker kyla och skrattande människor. Tack för den här kvällen mina fiina vänner!


Ironi, nitton år och minimodeller


Ibland undrar jag om folk inte förstår när jag är ironisk? 
Att jag ör otydlig och själv tycker att det är as roligt men istället försätter personen i en oerhört pinsam situation i stället.
Vet själv hur hemskt det är om man inte hajjar om någon menar allvar. Ajaj, måste nog jobba på mina skämt .. 


Blev just ensam hemma efter att ha haft min kära mamma och syster på lite måndagsmys med semlor och te. 
Lite prat och planering inför nästa vecka när jag tydligen blir 19 år. Ser förövrig inte det som nått dåligt år att fylla som alla andra anser. Man får paket och blir ompysslad precis som de tidigare atron åren. Och de säger att efter tjugo går det bara utför. höhö! (Och dricka från systembolaget är ju inte ens problem för 14 åringar att fixa.)
Det blir kalajs, party och firande. Och jag säger inte att nästa år kommer blir nå sämre ;-)






Provade min vackra balklänning och min studentklänning som jag känner mig mer och mer bekvän i jag bara får göra lite små förändringar på den. Det är nära nu. jisses det kommer gå undan!


Nu sitter jag med datorn i knät och är pluggredo. Samtidigt slår jag ett öga på "mammor och minimodeller" för fösta gången. Trots att jag kan anse det sjukt ibland kan man väl endå inte låta bli att kolla.
TAKE CARE

Semlor en söndag


Av de två saker som stod på min "att-göra-lista" för idag har jag utfört en. Vilket har gett mig, allt för mycket, övrig tid till att slappa.
Men eftersom att min dator tydligen var kvar i skolan (jag svär, det var inte medvetet!) så var det inte mycket att göra åt.
Och just idag bytte Tobias sin bärbara dator till Maddes stationära så där rök den andra och ända lösningen på det också.


Men semlor har jag lyckats baka ihop. Så nu lär jag försöka ragga fika sälle hela veckan för att få slut på dem.
Vi har just tryckt i oss varsin här nu. Mycket goda måste jag skryta med.
Dock ligger vi båda med magont och illamående nu. Glömde kolla datumet på grädden, om det skulle vara orsaken (?)
Eller så blev det bara för mycket.

Så jag vet faktiskt inte om det blir pizza ikväll som planerat. Men Wallander börjar om en halvtimme, och jag jobbar fortfarande på att få min vilja igenom vad det gäller just Det.


I morgon tar vi nya tag för en ny vecka!

TAKE CARE



Lördag

Tidiga mornar, vira täcket runt kroppen och förflytta sig direkt från sängen ut till soffan en tidig lördag morgon och titta på Pippi Långstrump. Vet inte om man kan få en mycket bättre start på dagen?

Sedan packade vi väskorna och drog till gymmet, även idag och ännu ett hårt pass. Brukar bli det när man är där med grabbarna. Lite proffshjälp och extra push!

När tobias sedan drog på fotbollsträning fick jag besöka av sötaste underbara Katarina. Köpte oss en liten godis påse och kröp upp i soffan.
Ringde min svärfar och frågade om jag fick spendera kvällen tillsammans med dem hemma i Uppsälje medan Tobias drog iväg och spelade poker.

Godmat, underbara människor. Familjen Andersson som jag älskar. Och efter några starka glas blev Micke och Stefan allt gladare och gladare. Alldeles lagom och mysig kväll!



Take care
Love to you


Thank god it's friday

Älskade underbara fredag.
Det är över. Den stressigaste av veckor är förbi och jag känner lugn och frihet

Vi är så stolta över vad vi gjort och därav mycket nöjda med dagen och vår 4:e plats av 11 företag!
Grattis till Aktiv som tog hem första platsen. Och även till våra favvisar, - KIT som kämpat hårt!


Började sedan med att få ordning på mitt liv igen när allt var slut. Gick och tränade ett hårt gympass ett par timmar, satte mig i bastun i 32 minuter, vilket är 19 minuter längre än jag brukar och dessutom för mycket för mig i den där hettan! Det resulterade i att jag knappt vågade resa mig med risk för att svimma. Men vad gör man inte för dessa gamla pratglada tanter som gärna delat med sig av sina konstgjorda knän, operationer, hur ofta de kommer för att simma och livet som ung?!


Nu har vi ätit en god middag, med grekisk sallad, kyckling och klyftpotatis. Det uppskattas. Nått av det jag verkar kunna lyckas med i matväg (Det avancerade att köpa en färdig kyckling på Konsum och tjoffa in i ugnen tillsammas med klyftpotatisen.)


Nu har jag blivit Ett med Tobias och soffan. H.e.l.t D.ö.d


Sweet dreams


Wow!


Just hemkommen från skolan. Sitter som ett löstkokt ägg i vår nya soffa och känner nu att jag nog längtat efter det hela kvällen.

Mungiporna sträcker sig från höger öra till vänster ögonbryn och vi har haft så roligt! Det känns stressigt men lugnt, nervositeten kryper i kroppen lika mycket som förväntan. Framförallt en förväntan om ett besked om att få åka till Zurich, Schweiz, i mars och representera Sverige i en reklamfilm för ung företagsamhet. Hur BALLT vore inte det? Men det är ju inte säkert. Jag blir så glad om det blir KIT som får det också, det skulle de vara såå värda!

Tystnaden donar i mina öron. Tobias har lagt sig och jag är pigg som en mört. *Känner efter*
.. nej det är jag verkligen inte. Jag är så trött så jag dör. I både kropp och knopp. Men jag orkar inte ta mig ur soffan. Undrar om jag ska unna mig en sovmorgon till kl 9 i morgon.
För om morgonkvällen är slut och vi är klara så tidigt som 22.36 så ska vi ha gjort det jävligt bra


Sweet dreams !



Apelsinernas årstid


Känner att jag inte har så mycket roligt och intressant att komma med. Det är bara en sak som kretsar och snurrar i mitt huve just nu.
Jag börjar känna nervositet och stress.

VUC har fått resestipendiet på 20.000 kr, nu väntar vi på svar om vem av oss som kommer få åka, av oss tre företag som fått chansen att göra den engelska intervjun via Skype.

Men igår fick vi vår älskade underbara fina perfekta soffa. - änligen!
Tog en time off och drog till Mora med Tobias och lastade på den. Eller han lastade på den och jag tittade på och höll i remmarna. Vilken man jag har!
Sen kollade jag på medan han och Magnus bar de tunga klossarna upp i trappuppgången, när allt var inne och skulle ställas på sin plats gick jag till skolan för att förbereda presentation igen. Gick därifrån strax innan larmet sattes på vid tio och när jag kom hem hade vi ett nytt vardagsrum, men en skön soffa och en snygg kille i. Så glaad!

Nu ska vi fortsätta tagga och göra ett för jävla bra framförande på fredag och sen ska jag njuta av att det är över!


Jag måste vara den roligaste människan i hela världen


.. eller dummaste, you to decide






Efter gårdagen som vi spenderade i skolan till 19.30 fick vi, eller jag, med oss Kalles nyckel hem så vi kunde låsa hans kontor där vi tillbringat kvällen. 
I morse skulle jag gå och lämna tillbaka den, medans jag kom ihåg det. 
Men det var låst och han var inte där. Trött som jag var tyckte jag att jag gjort en onödig vända på hela 100 m, när jag skulle få lov att gå tillbaka sen. Tänkte att jag skulle sätta nyckeln i dörren, men insåg att det skulle vara för riskfyllt ifall det skulle komma någon liten nyckeltjuv och ta nyckeln.
Nu när jag såg nyckeln ligga i mitt skåp kom jag på att det var ju en NYCKEL, som GÅR till hans kontor. 
Jag hade kunnat låsta upp, lagt nyckeln på hans plats och lämnat platsen. 

(men nu under tiden som jag skrev detta och skulle tala om hur fruktansvärt dum jag är, så kom jag på att då hade jag ju inte kunnat låsa igen och då lämnat hans kontor olåst. Så jag var inte så korkad endå trots allt.)



Har ännu en dag med fullspeckat schema. Vi älskar det och vi har så jävulskt roligt!
TAKE CARE!
/ jonna

Söndag.

Jag kan inte förklara hur OERHÖRT skönt det är att ha en hel helg ledig!
Så här ska jag nog få ha det i ett par månader också. Ska prioritera skolan till en stabil nivå innan jag börjar söka nytt jobb igen.

Gårkvällen tillbringade jag tillsammans med Emmis och en trevlig trip till Malungs ishall för att hejja-på A-laget!
.. Som tyvärr inte hjälpte så mycket ..

Fick de timmars behövliga sömn jag låg efter och började sedan dagen med 45 minuter i bassängen med söta Katta.

I lunchens tid hade Items By JOMA UF möte på Håkis för att påbörja intervjun som ska göras via Skype i morgon, i hopp om att vi ska få komma med till Zurich i Mars! Schweiz here we come!!

Och nu är det bara det roliga av kvällen kvar. Tacos och mys hos svärmor, och sedan hem, krypa upp i soffan med ny poppade popcorn i min nya fina stora skål från Hjärtats Rum!

TAKE CARE!


Seems like it was yesterday I saw you face


There is nothing I wouldn't do to hear you're voise again !


Dyker du upp i mina drömmar för att påminna mig?
Dyker du upp för att jag ska förstå nått?
Eller tror du att jag glömmer dig?

Jag kommer aldrig att glömma dig.
Du är i mina tankar varje dag.
Jag har accepterat att det alltid kommer vara så här, vi kommer aldrig att hitta dig. Och ingen kommer någonsin tala om vad de gjort med dig.

Jag saknar dig.


Snorunge


Vad har hänt sedan det senaste inlägget? - att jag tagit bort matte B ur min studieplan. Livet på en pinne och jag känner mig fri som en fågel. Kunde inte gjort ett bättre val, bättre sent än aldrig skulle man kunna säga. Jisses!

Sitter nu som en hopsjunken potatissäck i fåtöljen i UF-rummet. En snorig sådan. Ett litet monster sitter i min näsa och kittlar lite med en fjäder och jag nyser och nyser och "dödar dvärgar".
Men lika glad för det är jag!!
För vi har varit och marknadsfört oss på flottaren som hade en företagsfrukost, tidigt som satan, i morse.
Och våra planer för företagspresentationen nästa fredag toppar allt, och bättre blir det! Jag driver ett UF företag med världens bästa, inga tvivel. Vi har så jävla roligt tillsammans.

Nu har jag ett jobb att sköta innan eftermiddan/kvällen åter igen blir planeringen i vår fullspeckade vecka!

TAKE CARE!




Första dagen på sista terminen


Jag gick in med en positiv inställning. Jag var taggad!
.. Sen slog jag upp matteboken ...
Känner att jag gett det en chans. Att matte B valt att varken bli roligare, lättare eller mer intressant under jullovet kan jag inte göra mycket åt. Men nu är jag tjockleken på nagel från att ge upp.

Mitt sår på tummen från helgens bravader var mer intressant än det här.


Home sweet home

Har precis växlat om från Stockholms tåget till Sälenfjällens buss som ska ta mig hem.
Varit en lindrig resa. Härifrån och hem känns som en pisskvart. Fast det gjorde även tåget från Stockholm eftersom jag gjorde det som jag faktiskt kan vara bäst på, - sov. Trots att jag hade armstödet som ett svärd i ryggen, och fönsterrutan 3 dm från sätet. Jag är som min far; var som helst, när som helt och hur som helst.

Och bäst av allt är att jag inte kommer hem till en tom lägenhet som tidigare förväntat. Där liggen en liten sjukling som jag ska kasta mig över.


Det har varit en sjukt bra och härlig långhelg i Stockholm! Haft ett sjukt bra och fullspeckat jullov förövrigt också, Det tackar jag för! Nu är jag taggad till tusen att göra min sista termin i skolan! Love that!

Nu ska jag lyssna intensivt eftersom jag bara har 26 % batteri kvar på telefonen (och kom inte på att jag kunde ladda det på tåget för ens det var 6 min kvar till Borlänge. Kan inte riktigt släppa det, morr )


Som en drömmare ..

Drömmer gör vi alla i sömnen.
Värst är nog Theres som har de mest sjuka och dessutom minns och kan återberätta allt i detalj.

Jag istället, pratar om dem när jag sover. En riktig språklåda, det är vad jag är. Brukar vara upp och ut och gå ibland också. Skulle kunna säga att det kan vara en upplevelse att sova tillsammans med mig ibland.

Vad påverkar detta? Min teori är orolig sömn ibland. Snackar-på riktigt bra när jag är kissnödig, i sömnen. Det kan Per och Ingmarie Olsson intyga.

Här ska ni få höra vad jag varit med om i natt, någonting inte likt någonting annat;

Det har varit mycket barnafödsel inatt. Ida Johansson har börjat utöva konståkning. Så medan hon var på isen på tävling så stod jag på läktaren med hennes nyfödda son i famnen och hejjade på morsan. Inget konstig med det. Det konstiga var bara bara hur hon vågade sig på trippelhoppen på isen eftersom hon väntade sitt andra barn i 7 månaden .. ? Tuff brud!

Lilla söta Katarina Wennström fick även en liten bebis i natt. En riktigt liten sötgris som nyfödd sprang omkring på akuten och busade. Det sorglia var bara att hur frisk han än verkade vara så skulle han dö på lördag för han hade gift i kroppen. "spädbarns död" ni vet.
Fast som tur var så var hon inte så ledsen eftersom pappan inte brydde sig. Han ville bara ligga med henne för en godispåse. fast så är inte Jocke Hallqvist på riktigt, det vet jag.


Och själv fick jag veta att jag var med barn. Oplanerat, ångest, rädsla. Shit. Jag vaknade svettig

Pekade finger åt en vagn med militärer som vände för att jaga oss och döda oss.
Skyndade att knacka på hos Viktor (ett miniatyr hus på samma plats) men så ropade han från sin husvagn som han placerat bakom Håkansson's och vi slängde oss in och räddade oss från gröngölingarna.

Bara en resumé av allt som hunnit hända i natt. Men som sagt, jag vaknade svettig också.

TAKE CARE!


6 Januari 2012


Ligger nerstoppad och inrullad, som i en kokong, i Tittis mjuka duntäcke och lyssnar på Lars Winnerbäck och miss Li som sjunger från datorn. väntar på att hon ska komma och smörja och massera in min nacke med ormsalva.
"Önskar" att jag kunde säga att jag gjort nått dramatiskt som är orsaken till mitt stela nackont, men det är i själva verket den naturliga förklaringen att jag nog sovit illa eller sträckt mig aningen.
MEN en anledning att få lite nackmassage också. Blink blink*


Gått på stan, fikat, tittat på folk och åkt till Östermalms IP och tittat på isshow. Det var såå underbart, såå mysigt och jag saknar ihjäl mig. Konståkning, det är vackert !

I morgon väntar ännu en speckad dag. Lite, framför allt och egentligen bara, fönstershopping, som är i princip vad jag har råd med.
Fika på Garden, där jag hade min Praktik förra året, Trerätters middag och förmodligen en trevlig utgång såhär i Stockholm med två älskade knäppa Andersson:are. Me like, me like !!


Sweet dreams




Estocolmo


Landat.

Började med hemma hos en av Tittis väninnor. Sjukt mysigt och härligt
Tog sedan och kröp till kojs under duntäckerna med en kopp te.
Om jag bara kunde förklara känslan av att vara hör, ensam med Titti, i Stockholm. Jag älskar det.

Nu ska vi göra oss ordning för stan,
Har lite planer för dagen.

Återkommer efter denna härliga vackra dag sen!
Hörde även att Verige Svann, great!



Nyårslöften, spontanitet och vuxenpoäng

Med handen på hjärtat *


- Sluta ta och svälja skit jag inte behöver

- Leva mitt liv precis som jag vill ha det och göra allt det jag vill

- Inte köpa ett enda par skor på hela 2012 (med undantag för krisfall när jag verkligen -verkligen- behöver.)

- Börja leva ett sundare och mer hälsosamt liv

- Lära mig laga mat, (som ska vara ätbar)

- Aldrig mer sätta handen i en påse med lösviktsgodis (!!)



Aa, det var väl det?
.. Hmm, Det var ena lättbrutna löften må jag säga ?.. Fegis.




Ge mig torsdag, for gods sake.
Fy fasiken vad jag längtar


Efter jobbet städades det ur lägenhet på tredje våningen. Aldrig sett så mycket äckligt skit. Skulle kunna kräkas av tanken när jag drar upp slinghättan ur avloppet under badkaret. *Kväljningar*

Efter det fick jag ett ryck och ringde min kära vän emma och hörde om hon skulle med till Borlänge på stört. Hon hängde på.
Lite spontant sådär

När vi klev innan för dörrarna på kupolen ropas det ut i högtalarna "om tio minuter stänger vi vårt köpcentrum.. Vi tackar .. Bla bla.. Och välkommen åter .. " vilket välkomnande va?!

Men jag hittade på det jag skulle ha och fick med mig det hem, nöjd och glad!!


Och nu har jag spenderat ett par timmar med att plocka vuxenpoäng. Städat, tvättat, diskat och betalt hemska jobbiga räkningar, och sånt där som man tydligen måste göra när man blir stor.


Sweet dreams



Lyckliga jag!

Härliga liv, lyckliga jag, älskade vänner.
Jag har det för bra!


Nyår var toppen! Sjukt roligt och alla härliga underbara och glada människor som gjorde oss sällskap på Norra Allégatan. Grisade ner, ramlade, halkade och dansade. Skrattade, sjöng och spelade det var så värt att ta grovstädningen efter det, som dessutom inte var av de värsta slaget heller.
Nyår blir vad man gör det till, vad alla tillsammans gör det till!

Nu sitter jag, två dagar in på det nya året, på lunch. Har lyxen att få jobba en vecka på jullovet och tjäna lite kosing. har en känsla av att det kan bli sämre med det framöver ..

En flötig hamburgare och torra mackaroner. Morgondagens matlåda ska jag bestämma innehållet i.

Och snart är den här arbetsdagen slut. Då drar jag på mig tightsen och kör ett svettigt pass på gymmet, för till kvällen har jag kört ut Tobias och bjudit hem sofie på te och kvällsmys, dresscode; - onepice.
Sjukt vad jag det framemot det!



Ska bjuda på lite av de bilder som lyckades komma med från nyår också.


TAKE CARE



RSS 2.0