Fäktning som fäktning, svärd som svärd?

Sitter i den kalla cykelbussen, hopkrupen under min stora varma jacka. Har gått in i min egen lilla bubbla med hörlurarna och låter musiken fylla mitt huve - inte tömma, utan fylla mitt huve med ännu mer tankar på obegripliga ting. Men här får jag vara för mig själv, i min bubbla. Det ända som stör mig är träsmaken i rumpan som jag inte orkar göra nått åt för det är så kallt utanför jackan..

Vi har varit i Falun och provat på fäktning.
... Tråkigast jag gjort i hela mitt liv.
Det är inte den stackars sportens fel, som i sig egentligen är ganska häftig, nej det var den jävla idiot, gubbjäveln med tjocka magen och lågkalsongerna upp till naveln, som var ledare.
- en riktig idiot.
Som gjorde mig så ledsen att Jessica såg det på mig. Önskade i två timmar att vi skulle få åka hem, och allt är hans fel.


Men nu har vi fått en MAXburgare och hemma väntar någonting fint att drapå min kropp!

Och helgen ska bjuda på någonting riktigt NICE har jag hört ;)



TAKE CARE!
/jons jonna frida elisabeth andersson


26 November

Det är helt otroligt
Idag var det sista dagen som farmor levde och i morgon, 1 advent får hon till himlen för att stanna, för 1 helt år sedan.. 
Min finaste farmor, min ängel



"Om det inte vore för sista minuten skulle jag inte få någonting gjort" .. 
- and that's so damn true!

Igår hade vi nog en av de jäktigaste dagarna på länge. Oh jädrar vad effektiv man är!  
Ska sammanfatta mig kort. Jag ser fram emot dagen på julskyltningen!
Vi fick det mesta klart till igår och nu är det bara lite små pyts kvar.
Mitt i all hets fick jag hjälpa mina arbetskamrater för att gå till nästa jobb och servera .. vilka?
Det fanns inte en svensk själ förutom jag i hela restaurangen ... em WHAT!?

Men sen kom det ett gäng nyblivna 18 åringar och härjade, när jag slutade..

Kommer hem; min telefon är död, Någon (läs: jag) hade snott skarvdosan (ner till vår monter), det fanns alltså ingen ström, vilket innebar inget internet, ingen tv, ingen tvbox. Hade dessutom hunnit hoppa i pyjamasen och kunde inte ringa någon eftersom jag heller inte hade någon levade telefon.
.. men det är inte slut där. - Tobias som varit i mora med jobbet hade vår telefonladdare.
I was so lost
Har aldrig kännt mig så ensam i hela mitt liv.








NU:
Vi ses i Lokstallet!

det VAR han


Nu ska ni få höra, det finaste och skönaste som hänt mig på väldigt länge..

Hade en ganska jäktig dag igår, mycket att komma ihåg. Efter bankmötet var jag så oerhört trött i ögon och huve. Inte slut i kroppen utan bara sovtrött, att man skulle kunna somna ståendes, know the feeling?



Så gick hem för att ta mig en powernap innan jag skulle iväg till jobbet. ställde klockan på 20 min 
Jag hann inte ens lägga mig innan jag började drömma, jag tror att jag somnade i luften på väg ner med huvet på kudden och gick in i en helt annan värld.

 
Vi var hemma hos min gammelmoster, Gunborg. När jag säger Vi menar jag alla mina tremänningar i Dala-Järna som jag alltid var tillsammans med där. Hur vi lekte, affärs och bankkontor. Hur vi pysslade med alla hennes leksakstelefoner, alla kuvert och papper och man lekte vuxen och ansvarsfull.

Därifrån hoppade jag rakt in i nutiden. Till företaget. Vi fixade inför lördagens mässa, med monter, kläder, smycken, sponsring, marknadsföring.. papper hit och papper dit. Och till vilket ansvar man verkligen har idag.
 Men till sist så stod vi där. I den smala korridoren i Lokstallet, vi var så fina. Vi hade funnit fixa allting och vi höll på att ställa allt i ordning ..

Som från ingenstans dyker pappa upp i korridoren. Han kramar mig  och säger; " Jag är så stolt över dig!"

Jag hör inte bara hans ord. Jag känner hans varma andedräkt.
Jag vaknar och tar mig för örat.   - det var han, DET VAR HAN!
15 sekunder senare ringer klockan.

Det VAR han, han var HÄR. Han viskade i mitt öra att han var stolt över mig







Efter jobbet, som dessutom inte var en av de bästa kvällarna, gick jag hem och ballade ur lite.
Tänkte på allt som måste göras, som ska göras och hinnas med. Flippade lite, grät en skvätt och sen blev det bra

men framför allt, så hade jag en oerhörd längtan efter min pappa ..



TAKE CARE!

Woke up happy!

Something just made me thiiiis happy, this morning! Wappah!


Nu fortsätter jag dagen med UF och mässa-förberedelser! Hade en effektiv och rolig kväll till 20.30 skolan igår med tillverkning av våra snygga smycken inför julskyltningen i Lokstallet på lördag. Vilket underbart team vi är, tack för igår, ni fina!


A day off!


Yes! Tagit en "day off" idag. Känns rätt OK. Mailade Rektorn och talade om att jag varken ville eller hade tid att följa med på den obligatoriska studieresan till Högskolan Dalarna i Falun, idag. Han är bra han, vår Martin!

Så nu sitter jag här, morgon frissan, pippi-tröjan och tända ljus och ska sätta igång med plugget, i soffan. Hur fint?!
Så drar jag till skolan på gratislunch, i samma skick.


Igår drog vi till Borlänge kl 18 för att testa på bågskytte! Nice lektion? som dessutom kompenseras med sovmorgon på fredag. Inte så jobbigt nej.
Å ni vet, det var så jädrans roligt alltså! I felt like Robin Hood <3 förutom att jag, till skillnad från honom, inte träffade tavlan ..
Men med hjälp av de goa gubbarna där klarade jag mig sedan upp till andra platsen i "damklassen".


Sen var jag hemma igen vid 23.30 och det första jag ser när jag kommer in genom dörren är Lilla Elephanten som sitter och smaskar i pepparkaksburken!
(han luktar fortfarande pepparkaka hela han!)


TAKE CARE!


Every rose has it's thorn


Har nu fjäskat till det, eller fjäskat och fjäskat, jag har deal:at! En matlåda till min man som jag i återbetalning får i form av en massage. 
Igår fick han "ryggskott" och i morse hade han fått en så kallad "Xbox-tumme". Men nu har vi gjort upp en deal och ser nu fram emot kvällen. 


Har dessutom bockat av några av de viktigaste punkterna på "Ska-fucking-vara-klart-Listan" ikväll. Så nu har jag känt mig kreativ nog och rundar av kvällen i soffan framför en film och en mummsig påse LantChips. 

Känner också ett extremt sug efter lön, underhållsstöd och studiebidraget NU! Ska köpa upp halva Hjärtats Rum, en massa ljus, lyktor och en servis på konsum och en massa annat fint till, som jag ska pryda vår nya lya med!





Så lästa jag just någonting som gjorde mig röd om kinder, glad i magen och ett stort leende bara landade på mina läppar. En person som sa så många fina ord om mig. 
En person som jag också hoppas få lära känna bättre! Fina du, Sofie

I städartagen!


Long time no see, right ?


För vanlighetens skull har gubben Höst även idag målat himlen i täckgrå och dis, så att vi knappt ser över till lägenheten på andra sidan allégatan.

Trodde även att han målat allt i gått inne hos oss med. Men nu har jag städat och allt har fått sin naturliga glas, så det gråa hos oss var bara av en annan from.


Till skillnad från igår när solen tidigt sperd glädje på den blå himlen. Påtal om gårdagen
då jag började med en skön promenad tillsammans med Sofie, i vädret som förmedlade vårkänslor! 
Så spenderade vi så även eftermiddan tillsammans på Håkis, skrattade och pratade. Hon är fin hon, Sofie. Innefrån & ut!

Sedan mötte jag upp Tobias och fick sällskap av Linus till hockeyn på TV, innan vi drog till morsan för att få lördags middagn, (som vi tidigare under dagen bjöd hem oss till)
allt för mätta och belåtna gick vi hem, gosade ner i soffan och såg på den fina, mysiga och lite sorgliga filmen Up.



TAKE CARE!





Nu ska jag sätta fart med allt som måste vara klart inför veckan som kommer!
I morgon åker vi till Borlänge på Bågskytte, någonting som ska bli väldigt trevligt men som jag egentligen inte har tid med över huvudtaget.

Bloggpause

..

Myssöndag


Om ni undrar vad jag gjort i helgen är det näsan mer intressant att höra vad jag inte gjort. Så lite gjorde jag.

Men till kvällen traskade jag iväg och serverade lite mat på restaurangen. Fick ett sms om att en överraskning väntade när jag kom hem.
Sätter nyckeln i låset och hinner inte innanför dörren innan han sätter sina händer för mina ögon. Får min pyjamas utskickad i köket och ordet att byta om.

Sen får jag kliva in i vårt härliga vardagsrum som var nått helt fantastiskt. Alla ljus vi hade stod tända i hela rummet, bredvid sängen och i fönstret. Ett fat med pepparkakor och två koppar med varmrykande glögg. Fy sjutton vad jag älskade honom ännu lite mer!

Sen var det filmtime och jag bara njöt så mysigt och fint det var.

Jag älskar honom.


Always gone but never forgotten


Jag har inte längre någon far att fira och uppvakta. En dag fanns han bara inte längre ..
Men han är fortfarande min pappa och jag vet att han är med mig.
Han är värd alla mina tankar idag och jag saknar honom så frukansvärt mycket.     (!!!)  




God people! you're incredible ..

jesus christ ...

Jag säger ingenting, så är ingenting sagt. 
 
Bara tack till Cayenne och Kalle, som vill att jag ska veta att jag är bäst.


Idag kör jag soffläge. Eller i allafall pyamas och plugg framför TV:n. Eftersom vädergubben även idag valt det typiska höstvädret, att täcka himlen med ett grått täcke, gör att jag inte känner någon speciell ångest över det.
Tappade mitt USB i badkaret medans jag duschade igår. (fråga mig inte hur..)   - Men om ni nu promt ska veta så låg det på spegel och rasade ner när jag skulle dra bort draperit. Trodde att min sista stund var kommen, (eller USB:st sista stund) och såg hur hela mitt liv rasade och allt försvann. Innehållet i mitt USB är typ mitt liv, förstår ni.
Men som tur har det gått bra..

Nu ska jag skriva ett helt tal, göra klar en form av artikel, på engelska, och skriva klart hemuppgiften om mental träning på Idrott B innan jag får göra någonting annat .. !




Have a nice day


Happyface!


Jag tror jag försökt förklara känslan förut. När man är så glad och lycklig att det kliar i skinnet för att glädjen försöker tränga sig ut överallt och man skrattar av tanken som får en rosenröd om kinderna.
Aa, ni vet.


Så är jag just nu. Inte gjort ett jota i skolan på hela dagen, knappt varit där. Men lika glad för det är jag
Fick ett samtal från Ulf på ungföretagsamhet och jag är den uttagna reserven till Tjejer och ledarskap! Whhaappahooo !!! Så på tisdag drar jag tillsammans med Kamilla och Nellie till Sälen för två, vad jag tror kommer bli, helt fantastiska dagar! Fy fan så jävla roligt!

Och dessutom har vi bestämmt och bokat en helg, även denna gång i Sälen, fast tillsammans med familjen och två andra familjer som vi har brukat åka tillsammans med tidigare år. Det kommer bli så jävla mysigt!


Nu har jag pussat på världen underbaraste kille. MIN tobias. Så nu ska jag handla lite inför kvällen då världen bästa Emma kommer och käkar tacopaj och myser ihjäl kvällen. Hur bra?! :D
Aa, jag har det för jävla bra!




Men gropen som dom gräver kommer dom själva falla i
Men när dom slåss för att skydda sin hierarki
För vad tror dom växer upp när så mycket hat gror?
Tänk i andra banor, jag ber dig!



Ju mer de spottar på mig desto snabbare kommer jag att blomma!

Håll hårt i din god vän för där ute finns det gott om ormar
Gå med dem som vill dig väl, även om dina fickor är tomma


Verkligen en grym låt!


Kände mig väldans nöjd med mig själv när jag gick hem från skolan igår. Fick en ett riktigt skönt flow i mitt arbete inne i min lilla bubbla och fick mer gjort än någonsin.
Har en känsla av att det flow:et får en liten rubbning nu när två timmar matte väntar ... av någon anledning.

Annars fick jag ett spontan besök av en av de bästa tjejerna i hela världen, Sara.
En av få som jag litar på till 250 %
handlade till en lite lyxigare tisdagsmiddag, gick ner till ishallen och kikade på svettiga hockeykillar och avslutade med en otrevlig men bra film om judeförintelsen.


Nu ska jag njuta resten av den här fina dagen (så snart den här jävla matten är slut ..)
Ta en fika med en fin Katta, träna bara leva och avsluta dagen med att skriva klart och skicka in affärsplanen! punkt


sudda, sudda, sudda bort dem som hugger dig i ryggen när du vänder dig om


- Kapten Röd
Fläcken som aldrig går bort


"Äntligen måndag, äntligen"


.. eller ?

Jag låter som en gamla tant som rökt i 47 år, och snörvlar och snyter mig utan förbättring.
Någonting säger mig att en förkylning börjar smyga sig på?

Även om jag gärna gått på lov den här veckan så är jag nöjd med allt jag gjort och åstadkommit den här veckan. Mycket jobb och arbete med skolan. Plikten kallar, så att säga.
Men bowling, thaimat, biltvättning, pyjamasparty, jobb, träning, lite fest och trevligheter.

Igår beställde jag min balklänning och en eventuell studentklänning.
Här är vi ute i god tid minsann, men fatta va nära det är och hur fort det kommer gå!  Oooh the feeling*

Sen gick jag till min kära mamma och fikade och firade hennes eftersom hon fyller idag. La mig i mormors  knä och slumrade till allas prat.



image description


Så fick jag ett alldeles perfekt avslut på mitt höst lov. En mysig hemmakväll med min älskling, romantisk middag (pommes frites & korv), en massa mys, ljus och en massa tok & skojj. Min man, han kan nog vara de knäppaste som gått i ett par skor, guuh va jag älskar honom sen!




TAKE CARE

Ljuvliga lördag ...

Lördagen den 5 november.
Vakna upp. En bakfull Tobias och en Jonna med mensvärk och PMS. *Smile like you mean it*

Det är bara att hoppas på att chefen vaknat på rätt sida. Annars kommer han få ett helvete på jobbet ikväll.
Ända gången i månaden jag inte hinner räkna till 10 för att samla mina känslor.

Skulle just säga att allt känns mycket bättre nu, när jag sitter nere i källare och stryker ensam, just när jag kom på att jag glömt tampongerna hemma och känner för att gråta högt och placera strykjärnet i pannan .....

Ha en trevlig kväll!
Har en känsla av att det nog inte blir en utgång till äppelbo världshus ikväll, trots allt.


En kopp kaffe?




Om ni skulle fråga mig vad jag har gjort idag så skulle jag svara; - "Druckit kaffe"
Började dagen med en lite smörgås och två koppar till frukost, på Håkis med Lisa. 
Gick hemmåt, tog ett stopp på Selin's på vägen och tog en kaffe latte och snackade lite. 


Åkte sedan till Majsingbrax och tog en kopp till och redigerade bilderna för affärsplanen. 
Stackars mage.
Och nu sitter jag och dricker vatten, som omväxling, och skriver på affärsplanen så fingrarna blöder och naglarna flyger.
Tyckte jag såg skymten av Tobias för ett tag sedan. Ser nu att det står ett tomt ölglas bredvid mig så han måste ha setat här nyss i allafall. Men jag är som sagt så inne och koncentrerad på vad jag håller på med nu. MÅSTE få klart den här förbannelsen i ett utkast innan jag går till jobbet. 





Hoppas ni haft ett härligt höstlov!
TAKE CARE

Hold your head up high

Life's a game but it not fair


Plötsligt sitter ett naturligt leende på mina läppar, efter en sjukt seg och allmänt tråkig dag.
La mig i solariet för att få lite färg på den här otäckt bleka kroppen, fixade schema för den här månadens jobb och gick sedan hem till morsan och degade i soffan i 4 timmar.
Har ingen kraft, ingen ork. Har en känsla av att en sjukdom snart kommer tackla mig i ryggen.


Mungiporna har bara hängt, utan anledning. Bara inte orkat hålla opp dem.
Men sen kommer jag hem. En person talar om att den gillar mig jävligt mycket, mig som person och uppskattar hur jag är.
Tack, det gjorde min kväll.


Det påminner mig också om en person som talat om för mig att jag en dag gjorde hennes dag, bara genom att hälsa med ett leende. Så himla lite som behövs för att en människa ska må bättre eller bli glad. Och jag beundrar såna människor, för att de säger det till en. Inte bara tänker det, utan talar om det för en.
Vi behöver få höra att vi är bra!




Så Tobias, jag älskar dig otroligt mycket. Mest av allt
Du är det bästa jag vet   Du gör mig lycklig

RSS 2.0